Tendermanagement training

Pre sales bij Tenders en Aanbestedingen

De pre sales fase optimaal benutten en je tenderteam maximaal voorbereiden op tenders en aanbestedingen.
Type : Basistraining
1 dag
Hilversum
1023,-

Wat houdt de training in?

Welke rol speelt de inkoper bij het voorbereiden van de aanbesteding of tender? Hoe ga je in fase voorafgaand aan de tender om met de inkoper en andere stakeholders? Ben jij de partner of de leverancier? Manage jij het contract of de relatie? Allemaal vragen die relevant zijn om beter te begrijpen hoe inkoop werkt. En bovenal hoe jij jouw kansen beter kan inschatten en beïnvloeden in de voorbereiding op aanbestedingen en tenders.

Tijdens de pre sales training krijgt je als tendermanager, sales- of accountmanager inzicht in de wijze waarop inkoop georganiseerd is. Met deze inzichten begrijp je beter hoe een aanbesteding of tender tot stand komt en hoe jij jouw eigen positie kan versterken in het door inkoop bepaalde speelveld.

Wat leer je?

  • Inzicht in de organisatie van inkoop en inkoopproces
  • Kennis van voorbereidende activiteiten in de pre sales fase
  • Toepassen van stappen in stakeholdermanagement
  • Handvatten ter voorbereiding op tenders en aanbestedingen

Het programma

Tijdens de training van een dag werken we vanuit inzicht en beïnvloeding. We gaan in op situaties en die relevant zijn voor de groep deelnemers. De trainer maakt gebruik van praktijkvoorbeelden waardoor het voor alle deelnemers begrijpelijk en herkenbaar is.

Inzicht
’s Ochtends verkrijg je inzicht over de wijze waarop inkoop is georganiseerd. We gaan in op de rol van de (externe) inkoper en de verschillende taken en functies van inkoop. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn:

  • Centraal vs. decentraal gecoördineerde inkoop
  • Publieke vs. private inkoop
  • Inkoop strategieën, modellen en niveaus
  • Het tenderproces vanuit inkoopperspectief

Beïnvloeding
’s Middags gaan we aan de slag met beïnvloeding. We gaan in op de wijze waarop jij de kansen tijdens de pre-sales fase kunt benutten om je voor te bereiden op de tender of aanbesteding en jouw winkans te verhogen. We besteden daarbij aandacht aan:

  • Activiteiten ter voorbereiding op de aanbesteding of tender
  • Stappen in stakeholdermanagement

Na het volgen van deze training weet jij precies hoe het inkoopproces werkt en waar en wanneer je invloed kunt uitoefenen op het proces en het resultaat.

Meld je nu aan!

Training
Welke dagen?
Kies een startdatum *
Heb je al eerder deelgenomen aan Cinfield training? *
Hoe ben je bij deze training gekomen?
Nieuwsbrief

Gerelateerde trainingen

Tenderproces
Tendermanagement training

Optimaal Tenderproces

Een heldere rolverdeling en eenduidig proces zijn essentieel voor tendersucces. We geven je handvatten voor het succesvol managen van tenders.
Basistraining
1023,-
Meer informatie en data