Organisatie advies

De belangrijkste contracten win je doorgaans niet aan tafel maar win je in een benchmark van mededingers. Hoe goed is jouw organisatie daarop voorbereid en afgestemd?

Tenders zijn een fase in jouw verkoopproces. Een succesvolle tenderorganisatie is niet een kwestie van goede (offerte)schrijvers of (tender)projectmanagers aan boord hebben, maar of de verkooporganisatie goed is afgestemd op die cruciale fase in de wedstrijd. Cinfield helpt organisaties een structuur en proces te creëren dat in staat stelt de regie te pakken.

Van challengers winnaars maken en winnaars challengen

Beter worden in het winnen en behouden van contracten? Nieuwe markten ontwikkelen? Afstemming tussen pre-sales en tendermanagement verbeteren? Als verkooporganisatie vraagt dat om duidelijke doelstellingen en een doordachte verkoopstrategie die logisch is vertaald naar de inrichting van jouw commerciële organisatie. Structure follows strategy.

Van gedoe naar regie

Winnaars hebben een duidelijke strategie en een daarvan afgeleide gestructureerde aanpak. Zodat verantwoordelijkheden binnen het proces helder zijn belegd en zowel de klant als de interne organisatie (en toeleveranciers/partners) op juiste wijze functioneren in alle fases van het verkoopproces.

Wil je structureel meer tenders winnen tegen lagere (faal)kosten, dan vraagt dat om een gedegen analyse van de huidige situatie om te komen tot de juiste optimalisatie. Waar stokt het? Is het de gekozen marktstrategie? De afstemming tussen account- en tendermanagement? Een gebrek aan klant- of marktinformatie? Gebrek aan de juiste resources? Of een gebrekkige procesvoering?

Cinfield helpt en adviseert bij:

  1. Deals winnen die aansluiten bij de strategie en proposities van jouw organisatie
  2. Verhogen van de winkans
  3. Verlagen van stress en faalkosten in het tenderproces
  4. Faciliteren van de juiste resources en competenties
  5. Borgen van continue ontwikkeling
  6. Inrichten van contractmanagement

Wat kan je verwachten?

  • Strategisch advies
  • Procesoptimalisatie
  • Inrichting van sales- en tendermanagement
  • Inrichting van business development en contractmanagement

Advies nodig
bij de organisatie van tendermanagement?

Rick helpt je graag!

Contact
Akkoord *
Nieuwsbrief

Voorbeelden van opdrachtgevers