Werner Sikken sluit zich aan als Associate Partner

De deal overzien, het werk in overzichtelijke stukken verdelen en een winnende bieding formuleren, dat is waar Werner Sikken voor staat. Werner deed ruim 15 jaar ervaring in het tendervak op als onder andere contractmanager bij ZXFactory en dealmaker bij Sogeti en Equinix. Sinds januari 2020 staat hij zelfbewust en enthousiast op eigen benen en is hij Associate Partner bij Cinfield.

Waarom heb je besloten met Cinfield samen te werken?

“Ik volgde Cinfield al sinds de oprichting. Ik denk dat Cinfield qua kennis van het vakgebied tendermanagement opereert op het hoogste niveau. Het initiatief tot de Tendermanager van het Jaar-verkiezing vind ik daarvan een mooi voorbeeld. Het laat zien dat Cinfield het vak op een hoger platform wil krijgen. Vorig jaar zijn we actief in gesprek geraakt over mijn eventuele rol bij Cinfield. Het resultaat is mijn aansluiting als Associate partner.”

Wat trekt je hierin aan?

“Cinfield beschikt over een breed netwerk in uiteenlopende branches en verschillende opdrachtgevers, van MKB tot grote multinationals. Dat is precies wat ik als generalist leuk vind. Steeds een nieuwe uitdaging aangaan.”

Wat is jouw gaafste project ooit geweest?

“Ik heb in 2019 samen met twee partner-organisaties het UWV-contract voor ICT-infrastructuur dienstverlening gewonnen. Een contract met een waarde van zo’n ruim honderd miljoen Euro. Hieraan ging een ongelofelijk lang, complex en omvangrijk bidtraject vooraf. Naast een selectiefase die opnieuw gedaan werd, leidde het zelfs tot kamervragen. Echt een zaak van lange adem, de spirit hooghouden en steeds de goede dingen, goed blijven doen. We hebben het met een team van zo’n 50 tenderprofessionals en vakexperts met succes weten af te ronden.”

Wat is jouw specialiteit?

“Ik kan goed schrijven en reviewen en mijn echte meerwaarde is dat ik het hele bidtraject overzie: dealshaping, pricing, oplossing, voorwaarden en proces. Die combinatie van productie draaien en ook de strategie bewaken, dat kan niet iedereen.”

Wat wil jij met Cinfield bereiken?

“Via onze trainingen en opdrachten zo veel mogelijk professionals helpen hun vaardigheden te vergroten in het winnen van tenders.”

Interim tendermanagement

Capaciteit en timing zijn belangrijke aspecten van een succesvol tenderproces: Wie doet wat? Wanneer begin je? En hoe komt het winnende aanbod op papier? Wij ondersteunen organisaties met de inzet van interim tendermanagers, dealcoaches, EMVI-schrijvers en redacteuren. Dat ontzorgt, verhoogt de kwaliteit en dus jouw kansen bij het uitbrengen van jouw bid. Lees hier meer over de mogelijkheden of neem direct contact op via 088 234 76 00.

 

Deel dit artikel:

Meer artikelen