Throwback Thursday!

Het is donderdagochtend 7 februari 06.30 uur, ik open mijn LinkedIn en zie drie nieuwe meldingen. Het zijn felicitaties voor mijn 1-jarig dienstverband bij Cinfield. Verbaasd denk ik: “een jaar? Dat is snel gegaan!” Ik denk aan mijn eerste werkdagen en de stap naar een voor mij onbekende functie: Adviseur Tendermanagement. Een hartelijk ontvangst met bloemen, een goede fles champagne, een week vol nieuwe indrukken en nieuwe collega’s. Het begin van de stroomversnelling!

De kick van de stroomversnelling

In februari 2018 stapte ik in de stroomversnelling die ‘een nieuwe baan’ heet. Je herkent het vast wel, de stroomversnelling van vroeger in het zwembad. Je zwemt erin wetend dat je avontuur tegemoet gaat, volledig door elkaar geschud wordt en moet zwemmen zodat je niet verdrinkt. Eenmaal door de stroomversnelling kijk je vol adrenaline terug en kijk je met enthousiasme uit naar het volgende rondje.

In de stroomversnelling van dit jaar heb ik meer geleerd dan ooit! Voor zowel mij als professional als persoonlijk heeft dit jaar veel ervaring, kennis en vaardigheden gebracht. Ik heb bijvoorbeeld vaardigheden geleerd die ik gebruik wanneer ik organisaties ondersteun, begeleid en coach in het tenderproces en bij het ontwikkelen van de winnende offerte. De ervaring, inzichten en kennis opgedaan bij opdrachtgevers en de diversiteit in werkzaamheden en tenders pas ik weer toe bij nieuwe projecten.

Daarmee ben ik de frisse blik die met andere en vernieuwende inzichten naar de uitdagingen van de klant kijkt en kritische vragen stelt. Op deze manier maak ik het verschil voor mijn opdrachtgever en werken we aan het hoogst haalbare: de winst. Zelfs wanneer niet gewonnen wordt wint de klant aan vernieuwende inzichten door die frisse blik en reflectie.

Dat smaakt naar meer!

Wat maakt dit werk zo leuk? En waarom kijk ik, net als bij die stroomversnelling in het zwembad, na een pittig traject weer uit naar de volgende? Het is de ‘rush’ van het werken in een kort project met strakke deadlines waarin als team wordt gewerkt aan de meest onderscheidende en winnende offerte. Vergelijk het met werken in de keuken van een sterrenrestaurant. In korte tijd werk je met het team toe naar hét perfecte gerecht dat alle verwachtingen van de gast overtreft en bekroond wordt met de befaamde Michelinster. Dat geeft een kick die smaakt naar meer!

Of je als adviseur tendermanagement continue onder hoge druk werkt? Nee dat zeker niet! Ieder project kent pieken (van klimmen en groeien) en gelukkig ook dalen (van rust en reflectie). Deze heb je nodig om jezelf op te laden en nieuwe energie en inspiratie op te doen. De functie van adviseur tendermanagement vraagt om flexibiliteit en gevoel voor verantwoordelijkheid. In ruil hiervoor krijg je een unieke en uitdagende baan met wisselende opdrachten bij wisselende opdrachtgevers, vrijheid, flexibiliteit en waardering.

p.s. wil je meer weten over de functie van Adviseur Tendermanagement of ons programma voor New Tender Talent? Stuur me dan een berichtje, ik vertel je er graag meer over!

Deel dit artikel:

Meer artikelen