Ook welkom Steve Sijmons, Dealmaker in spe!

In de markt is een grote behoefte naar tendertalent. Professionals die het aanbestedingsproces begrijpen, die de vraag kunnen omzetten in de juiste acties en met de overtuigende inhoud de deals weten binnen te slepen. Opvallend genoeg, komen de meeste tendermanagers en bidwriters toevallig in het vak terecht. Cinfield leidt New Tender Talent op. Naast Evelien van Ierssel, startte ook Steve Sijmons op 1 mei jongstleden als trainee-tendermanager. 

Je hebt gekozen voor een nog voor jouw onbekend vakgebied. Wat trekt je aan in de functie?

Ik vind het gaaf om te werken in situaties waarin ik een positieve invloed kan hebben op de beleving van en samenwerking tussen mensen. Ik zie tenders als een gelegenheid om win-win situaties te creëren tussen organisaties. In het tendermanagement vak komen veel verschillende skills samen zoals people-management, dealmanagement, projectmanagement en het reviseren van teksten, om er maar een paar te noemen. Variatie genoeg dus en volop vaardigheden om te leren!

Waar kijk je naar uit in het werk en programma?

Het New Tender Talent Program van Cinfield biedt mij de mogelijkheid om zonder achtergrond in tender management, met professionele begeleiding en opleiding mijzelf te ontwikkelen als volwaardig tender professional. Ik kijk ernaar uit om te groeien op persoonlijk en professioneel vlak. Zo zal ik uiteindelijk comfortabel met klanten om de tafel zitten, in de wetenschap dat ik ze iets van waarde kom brengen dat bijdraagt aan hun doelen. Samen met het tenderteam strategieën bedenken om win-win situaties voor de organisatie en opdrachtgever te creëren, super!

Wat is jouw specialiteit of sterke punt dat je meebrengt als New Tender Talent?

Dat is mijn brede interesse en commerciële drive. Met mijn studie International Sports, Management & Business ben ik vrij breed opgeleid. De werkervaring die ik heb opgedaan ligt vooral op het gebied van International Sales. De commercie trekt me, maar ik ben bescheiden genoeg om te beseffen dat ik vooral nog heel veel te leren heb. Met het traject dat bij Cinfield voor me ligt, verwacht ik snel stappen te kunnen zetten. Hierdoor verwacht ik door te groeien in onder andere mijn sterke punten zoals structuur, analytisch denkvermogen en omgang met mensen. Ik vind het een uitdaging om de neuzen dezelfde kant op te krijgen en samen naar een deadline toe te werken.

Wat wil je met Cinfield bereiken? Wat zijn jouw toekomstplannen?

Ik wil graag bij Cinfield doorgroeien als specialist op de gebieden van strategisch dealmanagement en projectmanagement. Ik denk dat ik daarvoor bij Cinfield op de juiste plek zit. In de toekomst hoop ik te worden ingeschakeld als consultant/specialist en (grote) deals te winnen. Maar dat is toekomstmuziek… eerst focussen op de lessen van nu!

Cinfield Tendermanagement Traineeship

Cinfield leidt New Tender Talent op tijdens het Tendermanagement Traineeship. In een stroomversnelling van 13 maanden wordt ons New Tender Talent klaargestoomd als tender professional. Het programma is een combinatie van werken en leren. Meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Anouk van Klink vertelt je er graag meer over! Je bereikt haar via 06 19 26 68 51 of anouk.vanklink@cinfield.nl.

Deel dit artikel:

Meer artikelen