Maak kennis met New Tender Talent Evelien van Ierssel

Cinfield signaleert in de markt een grote behoefte naar tendertalent. Professionals die het aanbestedingsproces begrijpen, die de vraag kunnen omzetten in de juiste acties en met de overtuigende inhoud de deals weten binnen te slepen. Opvallend genoeg, komen de meeste tendermanagers en bidwriters toevallig in het vak terecht. Daar komt nu verandering in. Cinfield gaat New Tender Talent opleiden. Maak kennis met Evelien van Ierssel die op 1 mei jongstleden startte als trainee-tendermanager.

Je hebt gekozen voor een nog voor jouw onbekend vakgebied. Wat trekt je aan in de functie?

Tot voor kort had ik inderdaad nog niet van dit vak gehoord. Wat mij meteen aansprak is dat in de functie van tendermanager allerlei interessante rollen samenkomen: projectmanager, adviseur, schrijver, strateeg en business developer. Voor iemand met een brede interesse zoals ik, is dit muziek in de oren. Bovendien start ik bij Cinfield, een organisatie die vol inzet op ontwikkeling. Ik heb weliswaar mijn studie Psychologie afgerond, maar ik ben nog lang niet uitgeleerd. Ook hoop ik door middel van aanbestedingen bij te kunnen dragen aan een betere, duurzamere wereld.

Waar kijk je naar uit in het werk en programma?

Het is heerlijk om je onder te dompelen in een nieuw vakgebied. Ik zie een dynamisch en uitdagend traject voor me, waarin veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling. Ik kan dus volop leren en dat blijft straks in het werk ook zo. Er komt van alles samen. Strategie, met een team toewerken naar de deadline, het maximale halen uit ieders inspanningen. Ik zie het als een soort puzzel en kijk ernaar uit om alle stukjes in elkaar te laten passen. Dus ik ben ontzettend benieuwd wat de komende weken me gaan brengen!

Wat is jouw specialiteit of sterke punt dat je meebrengt als New Tender Talent?

Ik denk dat ik analytisch vrij sterk ben en hou daarnaast erg van organiseren en regelen. Ervaring in projectmanagement heb ik opgedaan als consultant bij een sociale onderneming gericht op duurzaamheid en als freelancer, waar ik aan verschillende sociale en duurzame initiatieven meewerkte.

Mijn achtergrond in psychologie en ervaring in multidisciplinaire teams kunnen me daarnaast helpen bij het snel verkrijgen van inzicht in onderlinge verhoudingen en het vergroten van intrinsieke motivatie binnen tenderteams. Ik heb ook diverse servicegerichte bijbanen gehad, wat me de kracht heeft laten zien van een klantgerichte instelling.
Alles bij elkaar een plaatje dat goed past bij de dynamische tenderwereld.

Wat wil je met Cinfield bereiken? Wat zijn jouw toekomstplannen?

Een springplank voor mijn verdere carrière! Ik hoop ontzettend veel te leren, te ontdekken waar mijn krachten liggen en zo een goede basis op te bouwen. Precieze toekomstplannen vind ik lastig, maar het lijkt me heel gaaf om ooit weer verder te gaan met een eigen onderneming. Voor nu: eerst maar eens tenders leren winnen ?!

Cinfield Tendermanagement Traineeship

Cinfield leidt New Tender Talent op tijdens het Tendermanagement Traineeship. In een stroomversnelling van 13 maanden wordt New Tender Talent klaargestoomd als tender professional. Het programma is een combinatie van werken en leren.

Meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Anouk van Klink vertelt je er graag meer over! Je bereikt haar via 06 19 26 68 51 of anouk.vanklink@cinfield.nl.

Deel dit artikel:

Meer artikelen