Koen Mollink gestart als New Tender Talent bij Cinfield

In de markt is een grote behoefte naar tendertalent. Professionals die het aanbestedingsproces begrijpen, die de vraag kunnen omzetten in de juiste acties en met de overtuigende inhoud de deals weten binnen te slepen. Opvallend genoeg, komen de meeste tendermanagers en bidwriters toevallig in het vak terecht. Cinfield leidt New Tender Talent op. Koen Mollink is op 1 november als Trainee bij Cinfield gestart en gaat zichzelf ontwikkelen als New Tender Talent bij Securitas.

Wat trekt je aan in de functie van New Tender Talent?
Voor mij was dit vakgebied niet geheel onbekend, tijdens mijn studie maakte ik al kennis met aanbestedingen. Ik was aangenaam verrast door het aanbod van Cinfield, dat ik me ook als starter op de arbeidsmarkt in dit vakgebied kan gaan mengen. Bij tendermanagement denk ik aan grote aanbestedingen waar miljoenen in omgaan en die qua inhoud zeer uiteenlopend zijn, van de bouw van de noord-zuidlijn tot een meerjarig schoonmaakcontract voor het UMC. Ik denk dat er in dit werkveld geen dag hetzelfde is. Ik vind het zeer uitdagend om deel uit te gaan maken van dit complexe vakgebied. En ik heb veel zin om deel te zijn van een omgeving waar teams op zoek zijn naar de winnende strategie.

Waar kijk je naar uit in het werk en programma?
Ik kijk er ontzettend naar uit om mijn eerste stappen in het professionele werkveld bij Securitas te zetten en ondanks mijn onervarenheid, toch een te kunnen bijdragen aan het team en het project. De eerste periode zal ik ongetwijfeld heel veel gaan leren over het vak en ik ben blij dat ik dat met ondersteuning van Cinfield kan doen. Ik volg een uitgebreid opleidingstraject met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Door deze intensieve begeleiding denk ik mij optimaal te kunnen ontwikkelen als tenderspecialist bij Securitas.

Wat is jouw specialiteit of sterke punt dat je meebrengt als New Tender Talent?
Ik ben een praktische creatieveling die altijd vanuit hospitality naar situaties kijkt. Mijn opleiding aan de hospitality business school heeft me dat gebracht. In feite ben ik opgeleid tot regelneef met een hele brede kennis in de facilitaire dienstverlening. Het perspectief dat het altijd gaat om waarde toevoegen voor de klant, neem ik mee naar dit werk. Daarnaast ben ik stressbestendig en heb ik een fobie voor sleur, dit dynamische vakgebied is dan ook een perfecte match.

Wat wil je met Cinfield bereiken? Wat zijn jouw toekomstplannen?
Ik wil mijzelf maximaal kunnen ontwikkelen, zodat ik over een aantal jaar een volwaardig tenderspecialist ben, die zichzelf goed staande kan houden in het werkveld. En ik hoop dat ik in de toekomst de kennis die ik opdeed, weer kan delen met de volgende generatie tendertalenten.

Deel dit artikel:

Meer artikelen