Bidwriter Michiel de Boer nieuwste versterking team-Cinfield

michiel de boer bidwriter cinfieldGoede bidschrijvers zijn schaars. Daarom zijn we bij Cinfield blij dat Michiel de Boer zich als associate aansluit bij ons team. Michiel is altijd op zoek naar de vraag achter de vraag, met inzet van zijn expertise als schrijver. Daarmee brengt hij kwalitatieve stukken naar een hoger niveau. Samen met Cinfield wil hij de beste zijn op het gebied van tendermanagement en -schrijven.

Waarom heb je besloten met Cinfield samen te werken?

“Ik ben zo’n 20 jaar actief als commercieel tekstschrijver. Een van mijn specialisaties is tenderwerk. Het afgelopen decennium treed ik steeds frequenter op als schrijver van kwalitatieve stukken, zoals EMVI en BPKV. Interessant, intensief en uitdagend werk! De laatste jaren ben ik steeds meer verliefd geworden op het spel. Een winning teamformeren, samen de vraag achter de vraag blootleggen en vervolgens een gouden aanbieding ontwikkelen. Ik wil hierin verder groeien. De juiste opdrachten aantrekken, waarbij ik opdrachtgevers help hun aanbieding op een hoger niveau te krijgen en ik ondertussen verder kan slijpen aan mijn vaardigheden. Cinfield staat met een hoogstaand team middenin het Nederlandse tenderveld. Samen kunnen we verder groeien.”

Wat trekt je hierin aan?

“De mensen van Cinfield begrijpen het tenderspel als geen ander. De ambitie is torenhoog: de beste zijn op het gebied van tendermanagement en -schrijven. Daar wil ik deel van zijn. Werken met een topteam, samen leren, elkaar inspireren en samen steeds weer winnende formules neerzetten voor opdrachtgevers.”

Wat deed je hiervoor?

“Ik werk al 20 jaar in de communicatie en vervulde marketing- en communicatiefuncties voor diverse bedrijven en communicatiebureaus. Tekst is altijd een rode draad geweest in mijn loopbaan. Sinds 2010 ben ik zelfstandig tekstschrijver. Ik verzorg tekstproducties in allerlei soorten en maten: social media-verslag van evenementen, content marketing, campagnes, boeken. In het Nederlands en Engels. Sinds een jaar of 10 doe ik ook tenders. Mijn tenderervaring ligt voornamelijk in de bouw, infra en ICT. Mijn schrijfervaring is veel breder: naast bouw en ICT ook onderwijs, zakelijke dienstverlening, hightechindustrie, consumer goods, wetenschap en meer.”

Wat is je gaafste project geweest in 2018?

“Dat is zonder twijfel een megatender in de ICT met een contractwaarde van enkele honderden miljoenen euro’s. In de eindfase maakte ik enkele maanden deel uit van het team van zo’n 50 professionals. Samen brachten we de aanbieding op een hoger niveau. En met succes. De deal is binnen! Dit was in veel opzichten een bijzonder project. Een groot team, een enorm complexe uitvraag met ruim 800 eisen, omvangrijke output (zo’n 1500 pagina’s!), schakelen met superspecialisten van diverse nationaliteiten én heftige concurrentie. We slaagden erin de ICT-oplossing in de aanbieding overtuigend neer te zetten, binnen de eisen en binnen de tijd!”

Wat is je specialiteit?

“Ik kan bogen op ruime ervaring als commercieel tekstschrijver. Dat betekent dat ik altijd op zoek ben naar de visie, het waarom van de dingen, en hoe zich dat vertaalt naar het onderscheidend vermogen van de opdrachtgever. Dat verpak ik vervolgens samen met de opdrachtgever in heldere, overtuigende en aantrekkelijke taal. Want ook een aanbesteding mag lekker weglezen, toch?”

Wat wil je met Cinfield bereiken? En als zelfstandige?

“Samen met Cinfield wil ik wederzijdse slagkracht vergroten en de kwaliteitslat steeds een trapje hoger leggen. Uiteindelijk is het succes van onze opdrachtgevers ons succes.”

Deel dit artikel:

Meer artikelen