Alexander Reuvers neemt afscheid van Cinfield

Advies- en detacheringsbureau klaar voor verdere groei onder leiding van Rick Uringa

Medeoprichter van Cinfield Alexander Reuvers vertrekt bij het succesvolle adviesbureau. Hij heeft de rol van commercieel directeur aangeboden gekregen en aanvaard bij HeadFirst Source Group. Rick Uringa, compagnon van Reuvers sinds het begin, wordt grootaandeelhouder van Cinfield. Hij stelt zich ten doel Cinfield verder uit te bouwen tot hét adviesbureau op het gebied van tendermanagement in Nederland.

Reuvers richtte Cinfield 9 jaar geleden samen met Uringa op. Ze bouwden de commerciële adviesorganisatie uit tot een toonaangevend adviesbureau op het gebied van tendermanagement. Reuvers leverde als managing partner van Cinfield en als commercieel strategisch adviseur van zijn opdrachtgevers jarenlang een belangrijke bijdrage aan de groei van Cinfield. Begin dit jaar ging hij aan de slag als commercieel directeur a.i. bij HeadFirst Source Group. De samenwerking beviel dusdanig goed dat hij besloot het ondernemerschap bij Cinfield te verruilen voor een directiezetel van het beursgenoteerde bedrijf.

Ruimte creëren voor groei

“De afgelopen 9 jaar heb ik me met ziel en zaligheid ingezet voor Cinfield, waar collega’s en klanten mij nauw aan het hart liggen”, zegt Reuvers. “Echter, het is soms verstandiger los te laten en ruimte te creëren om op andere vlakken door te groeien – voor Cinfield en voor mezelf. Ik gun Rick en alle andere mensen verbonden aan Cinfield alle succes en zal de ontwikkelingen zeker op de voet blijven volgen vanuit Hoofddorp.”

Toonaangevend adviesbureau

Uringa: “Samen constateerden we tien jaar geleden in het steeds complexere inkoopspeelveld een groeiende behoefte aan professioneel en effectief tendermanagement. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende tendermanagement adviesbureaus van Nederland. Alexander is medeverantwoordelijk voor dit stevige fundament en ik bouw Cinfield met het bestaande team met veel vertrouwen verder uit. De groei zit er op het ogenblik goed in. De omzet in 2018 is tot en met heden met 69% gegroeid ten opzichte van 2017.”

Nieuwe ontwikkelingen, bredere propositie

Cinfield zit na jarenlange gestage groei in een fase van scale-up. Het team definieerde de afgelopen maanden een nieuw ontwikkelpad, waarin detachering van young potentials een belangrijke pijler is. Daarnaast is besloten de propositie breder neer te zetten: performance verbeteren in het winnen én behouden van belangrijke contracten. “Met name het performance management in contracten is bij veel verkooporganisaties een ondergeschoven kindje,” zegt Uringa, die alle aandelen van Reuvers overneemt en als enige directeur de groei van Cinfield verder vormgeeft. “Relatiebeheer wordt vaak ten onrechte belangrijker gemaakt dan het beheer van de prestaties.” De eind 2017 gemaakte keuzes blijken succesvol. “Ik sluit niet uit dat we binnenkort nog een paar mooie stappen zetten in zowel de invulling van cruciale posities als de samenwerking met nieuwe sterke ketenpartners.”

Winstgevende commerciële discipline

Cinfield helpt opdrachtgevers hun tender performance te verbeteren, zodat ze meer contracten winnen en behouden. En met succes. Het bureau telt inmiddels 11 medewerkers en associates en heeft een zeer hoge, consequent gemeten, klanttevredenheidsscore voor zijn adviesdiensten. “Onze klanten waarderen onze professionals in 2018 gemiddeld met een 8,4” aldus Rick Uringa. Waar bij aanvang voornamelijk opdrachtgevers in de zakelijke dienstverlening werden bediend, is dat inmiddels breder uitgebouwd richting onder andere bouw & utilities. Ook is de dienstverlening van Cinfield verder ontwikkeld: van begeleiding bij aanbestedingen tot doorontwikkeling van tendermanagement bij opdrachtgevers als winstgevende commerciële discipline.

Deel dit artikel:

Meer artikelen