6 maanden als tendermanagement trainee, een achtbaan van ervaringen!

Tendermanagement Trainee

Het eerste half jaar als tendermanagement trainee is als een achtbaanrit voorbijgegaan. Spannend, uitdagend en interessant! En ik kan niet wachten om nog een ritje te maken. Mijn naam is Koen Mollink en ik ben een half jaar geleden via Cinfield gestart als New Tender Talent. Ik kwam rechtstreeks uit de schoolbanken zonder relevante werkervaring. Het ontwikkelprogramma van Cinfield en mijn traineeopdracht bij Securitas, hebben er voor gezorgd dat ik mij de afgelopen zes maanden, elke dag heb kunnen ontwikkelen.

Een onbekend veld van expertise

Voor veel starters is tendermanagement een onbekend domein. De meeste tendermanagers zijn dan ook per toeval in dit specialisme belandt. Ondanks dat het vakgebied mij niet volledig onbekend was, had ik nooit gedacht dat ik dit als startersfunctie kon uitvoeren. De complexiteit van de miljoenentrajecten waar tendermanagement bij betrokken is, hebben op mij altijd een surrealistische indruk gemaakt. En toen de kans zich voordeed om mij middels dit traineeship te mengen in deze wereld, heb ik direct gesolliciteerd. De afwisseling die dit werk biedt door constant nieuwe trajecten op te pakken, met elke keer een nieuw multidisciplinair team, vind ik zeer interessant. Dit in combinatie met het stukje creativiteit dat gevraagd wordt bij het schrijven van een winnende propositie, maakt dit voor mij een leuke en uitdagende baan.

De training voor de wedstijd

Alvorens ik ben ingestapt in de wilde achtbaanrit die tendermanagement heet, heb ik de eerste maand van het traineeship intern bij Cinfield het onboardingsprogramma doorlopen. Hierin heb ik een theoretische basis gelegd, waarop ik tijdens mijn opdracht bij Securitas op verder kan bouwen. Het is ontzettend fijn om deze kennis op zak te hebben voor mijn start bij Securitas. Zo was ik heel snel ingewerkt en kon ik snel een productieve bijdrage leveren. Deze theoretische kennis pas ik nog steeds iedere dag toe in mijn werk en gebruik ik als vertrekpunt voor de procesoptimalisatie van de afdeling.

Klaargestoomd voor de wedstrijd

Inmiddels ben ik verantwoordelijk voor mijn eigen tenders. Waarin ik de coördinatie heb over het tendertraject en samenwerk met een tenderteam bestaande uit de mensen uit de operatie, juristen en salesprofessionals. Ik begeleid teammeetings, ben proceseigenaar en houd de planning op orde. Mijn taak is om het beste resultaat uit het team te halen, om zo tot een winnende tender te komen. Zeker de eerste keer is dit zeer spannend! Gelukkig kan ik met Cinfield en mijn collega’s bij Securitas sparren, zo voelt het alsof ik goed gezekerd aan ieder traject begin.

Ook nu, na het onboardingsprogramma, blijft Cinfield actief betrokken bij mijn ontwikkeling als tenderspecialist. Twee keer per maand heb ik trainingen en workshops online en op locatie bij Cinfield, waarin thema’s worden behandeld die ik direct kan toepassen in mijn werk. Hiermee ontwikkel ik mijn eigen vaardighedenen en die van mijn collega’s bij Securitas. Nieuwe kennis en inzichten zetten we doorlopend in voor procesoptimalisatie binnen tendermanagement. Daarnaast zijn Anouk en Rick altijd bereikbaar om mij te ondersteunen bij vragen of problemen waar ik tegenaanloop.

Next ride please!

Ik ben trots op wat ik de afgelopen zes maanden met behulp van dit traineeprogramma heb bereikt. Ik deze tijd heb ik tenders gewonnen en helaas ook verloren, ik heb bestaande processen verbeterd en zelfs nieuwe processen opgezet. Zo heb ik bijvoorbeeld in mijn tweede maand bij Securitas, al een intern evaluatie proces opgezet. Zelfs na zes maanden leer ik nog elke dag nieuwe dingen bij en ik nog lang niet uitgeleerd. Elke werkdag vult zich met nieuwe interessante casussen en uitdagingen, waardoor ik ontzettend uitkijk naar de komende zes maanden van het traineeship.

Ben jij ook op zoek naar een baan waar geen dag hetzelfde is, waar het blijven ontwikkelen van jezelf een must is? En wil jij die kick ervaren van het winnen van een miljoenentraject? Dan kan ik dit traineeship je van harte aanraden. Ik kan niet wachten om deze achtbaanrit te vervolgen en mij nog jaren na dit traineeship te ontwikkelen in de wereld van tendermanagement.

Join this ride!

Ben je ook op zoek naar een gedreven en leergierig talent, de nieuwe generatie tendermanagers, die voor jouw organisatie de opdrachten van morgen scoort? Download hier de gratis brochure en lees meer over het Tendermanagement Traineeship.
Als junior tendermanager ook onderdeel worden van deze opleiding? Laat je contactgegevens achter en je ontvang meer informatie over de mogelijkheden.

Deel dit artikel:

Meer artikelen