Verkiezing Tendermanager van het jaar gewonnen door Leontien Navest – Capgemini

Woerden, 2 september 2020 – Leontien Navest, tendermanager bij Capgemini heeft op 1 september 2020 de verkiezing van Tendermanager van het jaar 2020 gewonnen. De finalisten van de verkiezing presenteerden zichzelf voor een vakjury en het live en online publiek tijdens de themabijeenkomst over Bid- en tendermanagement in Pathé Utrecht. De andere twee finalisten waren Saskia Jager (Renewi) en Steven Gudde (Olympia).

Na het succes van vorig jaar georganiseerden beroepsvereniging Sales Management Association (SMA) in samenwerking met Cinfield, opnieuw deze unieke verkiezing. Met de award willen de initiatiefnemers bijdragen aan de zichtbaarheid en ontwikkeling van het vak tendermanagement als cruciale sales-competentie nu en in de toekomst.

‘Een tendermanager die gaat voor de deal’

Navest werd middels een hoofdelijke stemming door een vakjury tot winnaar gekozen. Leontien is succesvol tendermanager bij Capgemini. In 2019 scoorde zij met haar team de aanbesteding van Ministerie van Algemene Zaken, voor het beheren en onderhouden van het Platform Rijksoverheid Online. Uit het juryrapport: ‘Leontiens professionaliteit staat op een ongekend hoog niveau en een bid managen gaat niet alleen over een proces managen: het is ook mensen verbinden met elkaar. Leontien gaat overtuigend voor de allerbeste beantwoording van elke tender en gaat voor altijd jezelf blijven ontwikkelen. Zij heeft geleerd dat ieder teamlid een eigen lat heeft en door die te respecteren haalt ze het beste uit iedereen.’

Strenge procedure

De selectie van kandidaten en finalisten is tot stand gekomen in samenwerking met SMA-partner Cinfield. De genomineerden doorliepen eenuitgebreide voorronde met CV-check, vragenlijsten, assessment. Tijdens de halve finale heeft de deskundige tussenjury op basis van interviews de 3 finalisten geselecteerd. Tijdens de finale zijn de drie finalisten uitgebreid ondervraagd door de vijfkoppige vakjury en presenteerden zij hun best practise aan de vakjury en aanwezigen.

Impact

 

Leontien Navest volgt Yvette Naaijkens (Heijmans) op die in 2019 als eerste door SMA verkozen werd tot Tendermanager van het jaar. Naast waardering voor haar werk en vak heeft de titel grote impact door de explosie aan publiciteit. Zo werd Naaijkens door Cobouw uitgeroepen tot nr. 3 van Bouwpersonen van het jaar 2019. Daarnaast stond zij meerdere malen als spreker op in- en verkoop symposia. Leontien over haar titel als Tendermanager van het jaar: ‘Ik kijk met veel plezier en energie uit naar het komende jaar waarin ik het belang van de functie van Bidmanager mag uitdragen. En dat ga ik vol verve doen!’

Deel dit artikel:

Meer artikelen