SMA-verkiezing Tendermanager van het Jaar 2020

Utrecht, 31 januari 2020 – De Tendermanager van het Jaar-award beleeft een nieuwe ronde. Na het succes van vorig jaar (met als winnaar Yvette Naaijkens, tendermanager bij Heijmans) organiseert SMA in samenwerking met Cinfield, opnieuw deze unieke verkiezing.

De uitreiking van de award voor de Tendermanager van het Jaar 2020 vindt plaats tijdens het SMA Tendermanagement Event in juni. Met de award willen de initiatiefnemers SMA en Cinfield bijdragen aan de zichtbaarheid en ontwikkeling van het vak tendermanagement als cruciale sales-competentie nu en in de toekomst. De verkiezing is naast een podium voor vak en professional ook een platform dat de disciplines verkoop en inkoop bij elkaar brengt om van elkaar te leren en samen te groeien in vakvolwassenheid. De verkiezing is branche-onafhankelijk. Genomineerde tendermanagers in 2019 waren werkzaam in onder andere bouw & infra, facilitair management, ICT en arbeidsbemiddeling.

Explosie

De eerste Tendermanager van het Jaar (in 2019) was Yvette Naaijkens, tendermanager bij Heijmans. Naaijkens doorliep een uitgebreid beoordelingstraject en werd unaniem door de vakjury verkozen om haar strategische, complete en zeer klantgerichte aanpak en haar vermogen om een team tot maximale prestaties te bewegen. Naast waardering voor haar werk zorgde de titel SMA Tendermanager van het Jaar voor een explosie aan aandacht. Zo stond Naaijkens als spreker op diverse in- en verkoop symposia en werd zij door Cobouw uitgeroepen tot nr. 3 van Bouwpersonen van het jaar.

Naaijkens over het effect verkiezing: “De award heeft het bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Je gaat een heel traject door, inclusief assessment. Dat is een herijking van je sterkten en je ontwikkelpunten. Ik heb nieuwe inzichten opgedaan!”

Nomineren

Wie wordt de tweede SMA Tendermanager van het Jaar? Tendermanagers maken kans op deelname door middel van een nominatie. Collega’s, relaties of partners uit het vakgebied kunnen Tendermanagers nomineren. Gedurende het traject worden de kandidaten door diverse vakjury’s beoordeeld op een aantal criteria. Dit zijn onder andere:

  • Visie op succesvol tendermanagement
  • Authenticiteit van de persoon en de mate waarin hij/zij voorbeeldgedrag vertoont;
  • Mate van scherp zetten van sales en operatie;
  • Onderscheidende aanpak en complexiteit van de business;
  • Aantoonbare bijdrage geleverd aan verbetering van tendermanagement binnen de organisatie.
  • Behaalde resultaten (o.a. gewonnen/behouden omzet, waarde voor de organisatie, overige positieve impact voor de organisatie en resultaten) in de afgelopen drie jaar en het eigen aandeel daarin. 

Nomineren voor de SMA verkiezing van 2020 kan vanaf 1 februari t/m 31 maart 2020 via: www.tendermanagervanhetjaar.nl

Deel dit artikel:

Meer artikelen