Mkb’er @Work dingt met grote jongens mee in regionale aanbesteding

Uitzendbureau @WORK uit Friesland zag aanvankelijk huizenhoog op tegen het inschrijven op een aanbesteding. “Niks voor mij”, dacht eigenaar Rommie Woudstraaltijd, totdat in haar gemeente een aanbesteding werd gepubliceerd voor de inhuur van flexibel personeel. Ze schakelde branchevereniging NBBU in en belde Cinfield om advies.

Uitsluitingsgrond aangevochten

De drie weken van de start van het traject tot de deadline voor inschrijvingen waren uitputtend, maar leerzaam. “De nota van inlichtingen, ik had er nog nooit van gehoord, om eerlijk te zijn”, zegt Woudstra. Toch bleek die uiteindelijk van grote waarde. De gemeente hanteerde aanvankelijk een uitsluitingsgrond die @WORK kansloos maakte voor de opdracht. Het was letterlijk 5 voor 12 toen ze haar vraag om aanpassing indiende, maar met succes.

Bewuste keuze voor mkb

“De gemeente heeft daar lef mee getoond. Ze waren bereid af te wijken van de standaard en hebben daarmee een heel bewuste keuze gemaakt voor de regionale mkb’er”, zegt Woudstra in een interview met MKB Servicedesk.

Met juiste hulp meedoen in de Champions League

Samen met Bastiaan van Rees, associate van Cinfield, stelde Woudstra een offerte samen waarmee ze uiteindelijk als tweede eindigde. Als verlies voelt dat niet. “Door de intensieve begeleiding van Cinfield konden we meespelen in de Champions League”, zegt ze. Ze beschouwt het hele traject als uitermate leerzaam, waarmee ze haar organisatie naar een hoger niveau heeft getild. “Zeker als je de juiste hulp inschakelt, valt het prima te doen.”

Dit artikel is een samenvatting van het derde interview uit een drieluik van MKB Servicedesk over de kansen van aanbestedingen voor het mkb. Cinfield hielp MKB Servicedesk bij de totstandkoming van dit drieluik. De eerdere berichten die wij hierover publiceerden kun je hier en hier teruglezen.

Deel dit artikel:

Meer artikelen