Het Tendermanagement traineeship: een waardevolle investering in de tenderorganisatie

In 2019 besloot Securitas te investeren in nieuw talent met de inzet van een Tendermanagement trainee. Bijna een jaar later is Manager Sales & Tender management Securitas Bastiaan Kemerink nog altijd blij met de keuze. “Als team en organisatie hebben we echt veel gehad aan de inzet van het traineeprogramma.” In dit korte interview vertelt hij over de aanleiding voor de investering en de toegevoegde waarde van het programma.

Wat was voor Securitas de aanleiding om te kiezen voor het Tendermanagement traineeship?

Destijds (eind 2019) hadden we te maken met een zeer krappe arbeidsmarkt. Het vinden van een geschikte èn ervaren kandidaat bleek een heel lastige puzzel. We zijn gaan kijken naar andere mogelijkheden en kwamen uit op het aanstellen van een onervaren medewerker, maar dan wel met externe coaching en begeleiding in de vorm van een Traineeship.

Het New Tender Talent-programma van Cinfield sprak het meest aan. Een concreet opgezet programma met een duidelijke introductie in de wereld van tenders en aanbestedingen en daarna continue begeleiding en training. Na de eerste maand heb je dus echt een nieuwe kracht in je team.

Tendermanagement traineeship

Koen is inmiddels bijna 1 jaar werkzaam als Tender trainee. Wat heeft zijn inzet en het programma jullie tot nu toe gebracht?

Onze afdeling heeft het afgelopen jaar een enorme boost gekregen. Naast een nieuwe kracht was er ook behoefte aan ondersteuning bij het verder ontwikkelen van onze processen en tools. We hadden hier wel ideeën bij, maar het ontbrak ons door de hoeveelheid tenders aan tijd om hier echt goed mee aan de slag te gaan. Met de komst van Koen Mollink als trainee konden we zowel de tenders als de verbeterprojecten veel beter verdelen. We konden (eindelijk) aan de slag met onze ideeën!

Het schakelen met Cinfield gaat op een heel prettige en natuurlijke manier. Cinfield staat echt ‘achter’ de trainee. Voor simpele vragen, ontwikkeling van de trainee, maar ook om te sparren over bijvoorbeeld procesvraagstukken. Zowel voor de trainee, als voor mij als leidinggevende.

Wat is volgens jou de belangrijkste toegevoegde waarde van het traineeprogramma?

Ik heb al vaak gezegd: “Had ik maar zo’n traineeship gehad toen ik jaren geleden met het inschrijven op aanbestedingen begon.” Het is echt de ultieme leerschool waarin de trainee enorm snel grote stappen maakt. De trainee krijgt niet alleen een enorme theoretische bagage mee, het programma biedt ook de mogelijkheid om zaken direct in de praktijk toe te passen. Daarmee is het de ideale mix van praktijk en theorie.

Als team en organisatie hebben we echt veel gehad aan de inzet van het traineeprogramma. Naast het feit dat je een trainee in huis haalt, die je zelf niet altijd bij de hand hoeft te nemen, haal je ook een professionele kennispartner in huis. Je wordt dus niet alleen geholpen in de begeleiding van de trainee, je krijgt ook toegang tot het netwerk, tools en inhoudelijke kennis van een toonaangevend adviesbureau op gebied van deal- en tendermanagement. Of ik het zo aanbevelen aan andere organisaties? Jazeker!

Investeren in de toekomst

Ben jij als commercieel directeur of manager tendermanagement ook op zoek naar een gedreven en leergierig talent, de nieuwe generatie tendermanagers, die voor jouw organisatie de opdrachten van morgen scoort? Download hier de gratis brochure en lees meer over het Tendermanagement Traineeship of neem contact met Anouk van Klink op via 088 234 76 00.

Als junior tendermanager ook onderdeel worden van deze opleiding? Laat je contactgegevens achter en je ontvang meer informatie over de mogelijkheden.

Deel dit artikel:

Meer artikelen