6 Winnende Tips voor Tendermanagers

Wat is de route naar succes als tendermanager? Wat zijn de belangrijkste elementen naar de winst? Yvette Naaijkens, Tendermanager van het Jaar 2019, geeft aan de hand van 6 tips een exclusief kijkje in haar succesvolle tendermanagement-praktijk.

Tip 1: Wees voorbereid

Zorg ervoor dat je in optimale vorm bent als de tender eraan komt. De aanbestedingstermijn is vaak zeer beperkt en daarin wil je het maximale kunnen doen.

Tip 2: Creëer het winnende team

Een goed team is alles. Dat zijn de mensen, de specialisten en generalisten die het contract voor je moeten binnenhalen. Zorg dat de bemensing divers is, past bij de vraag en bij de prestatie die als organisatie wilt leveren.

Tip 3: Zorg voor commitment in de organisatie

Teamleden moeten voldoende tijd en aandacht hebben om een maximale prestatie te kunnen neerzetten. Zij moeten zich conformeren aan de hoeveelheid en intensiteit van het werk. De directie het management moet dat steunen.

Tip 4: Werk samen en transparant

Neem je team mee in de stappen, de planning daarvan en de eisen aan het eindproduct, zodat iedereen begrijpt welke rol en bijdrage hij/zij in het team heeft en wat het belang is van tijdig en volledig doorlopen stap.

Tip 5: Benut je contactmogelijkheden

In aanbestedingstrajecten is het contact met de opdrachtgever jammer genoeg heel gelimiteerd. Gebruik de mogelijkheden die je wel hebt: dialoogsessies, inlichtingen-rondes en presentaties zo effectief en creatief mogelijk.

Tip 6: Wees open minded

Probeer zo lang mogelijk breed te blijven kijken. Te vaak en te snel wordt een oplossing gekozen en uitgewerkt. Maar is dat wel de beste oplossing? Kan het sneller, slimmer of goedkoper?

Ken je een tendermanager die het vak minimaal net zo goed snapt als Yvette?Die de afgelopen jaren met een eigen stijl de nodige successen wist te boeken? Nomineer hem of haar dan voor Tendermanager van het Jaar 2020 via: www.tendermanagervanhetjaar.nl.

 

Deel dit artikel:

Meer artikelen