“Als team en organisatie hebben we echt veel gehad aan de inzet van het traineeprogramma”

In 2019 besloot Securitas te investeren in nieuw talent met de inzet van een Tendermanagement trainee. Manager Sales & Tender management Securitas Bastiaan Kemerink is nog altijd blij met de keuze.

Investeren in nieuw talent

Destijds (eind 2019) hadden we te maken met een zeer krappe arbeidsmarkt. Het vinden van een geschikte èn ervaren kandidaat bleek een heel lastige puzzel. We zijn gaan kijken naar andere mogelijkheden en kwamen uit op het aanstellen van een onervaren medewerker, maar dan wel met externe coaching en begeleiding in de vorm van een Traineeship.

Het New Tender Talent-programma van Cinfield sprak het meest aan. Een concreet opgezet programma met een duidelijke introductie in de wereld van tenders en aanbestedingen en daarna continue begeleiding en training. Na de eerste maand heb je dus echt een nieuwe kracht in je team.

De ideale mix van praktijk en theorie

Ik heb al vaak gezegd: “Had ik maar zo’n traineeship gehad toen ik jaren geleden met het inschrijven op aanbestedingen begon.” Het is echt de ultieme leerschool waarin de trainee enorm snel grote stappen maakt. De trainee krijgt niet alleen een enorme theoretische bagage mee, het programma biedt ook de mogelijkheid om zaken direct in de praktijk toe te passen. Daarmee is het de ideale mix van praktijk en theorie.

Als team en organisatie hebben we echt veel gehad aan de inzet van het traineeprogramma. Naast het feit dat je een trainee in huis haalt, die je zelf niet altijd bij de hand hoeft te nemen, haal je ook een professionele kennispartner in huis. Je wordt dus niet alleen geholpen in de begeleiding van de trainee, je krijgt ook toegang tot het netwerk, tools en inhoudelijke kennis van een toonaangevend adviesbureau op gebied van deal- en tendermanagement. Of ik het zo aanbevelen aan andere organisaties? Jazeker!

Gerelateerde cases

Er zijn geen gerelateerde items