Vacature: Young Tender Professional

20 februari 2019 | 32-40 uur | Utrecht

Ga jij voor Olympisch goud?

Wil jij onderdeel zijn van een team dat gaat voor goud? Ambieer jij een projectmanagement functie op een belangrijke positie van de organisatie waarin je betrokken bent bij de strategische commerciële deals? Houd je van ‘de rush’ van het werken aan projecten met uitdagende vraagstukken en strakke deadlines? Dat is deal- en tendermanagement.

Vergelijk het met de finale van de Olympische spelen. Samen met het team van trainers, sporters, coaches, fysio’s en diëtisten werk je toe naar de ene finale. Het moment waarvoor je hebt getraind en de winnende tactiek hebt bedacht. De beste prestatie wordt bekroond met het befaamde Olympisch Goud. Dat is de kick van tendermanagement!

Als Young Tender professional heb jij een actieve en belangrijke rol in de ontwikkeling van onderscheidende strategie en de winnende offerte. Daarnaast ontwikkel jij jezelf tot Tender Professional Je bent al lerend aan het werk en heb je na een jaar ervaring voor drie. Het begin van jouw carrière in het unieke en uitdagende vak van deal- en tendermanagement.

Vraag je je nog steeds af wat je nu gaat doen? Lees dan de blog van onze collega Anouk die beschrijft hoe het werken als young tender professional er uit ziet.

Wij zijn Cinfield!

Cinfielders unite!

Cinfield is koploper in deal- en tendermanagement. Wij helpen organisaties bij het winnen van belangrijke deals. Dit doen we door het vergroten van het succes van organisaties in formele salestrajecten; ook wel tenders of aanbestedingen genoemd. Wij adviseren, detacheren en ontwikkelen op gebied van deal- en tendermanagement.

We zijn doortastend en analytisch, hebben een frisse kijk op de wereld en zijn gedreven om deals te winnen. Van het verhuizen van de kunstschatten in Paleis het Loo, de catering op Schiphol, de renovatie van het hoofdkantoor van een bekende bank, bloemen voor de Belastingdienst tot het versterken van de Afsluitdijk. Energie krijgen we krijgen van het werken aan de afwisselende projecten bij onze opdrachtgevers. Hoe vergroot je de win-kans voorafgaand aan de tender? Wie zijn belangrijke stakeholders en hoe manage je ze? En hoe bepaal je de winstrategie? Uitdagende vraagstukken waar we graag met elkaar over brainstormen. Deals winnen samen met onze opdrachtgevers en impact maken op het commercieel succes van organisaties. Dat is waar wij blij van worden!

Wat ga je doen?

Als Young Tender Professional ben je werkzaam op de tenderafdeling van een organisatie die past bij jouw interesses en ambities. De tenderafdeling is verbonden aan de sales afdeling en werkt nauw samen met de experts in de operatie, je werkt dus veel samen met verschillende collega’s. Je werkt mee aan (vaak grote en strategische) belangrijke deals voor de organisatie. Je ondersteunt de tendermanagers en -writers voorbereidend op, gedurende en na afloop van tenders door:

 • Het signaleren van belangrijke tenders of het maken van klant-, markt- en concurrentieanalyses.
 • Het invullen en klaarzetten van offertedocumenten, het maken van een gedetailleerde planning en inplannen van afspraken tijdens de tender. Je behoudt het overzicht en bewaakt de voortgang van het proces. Je hebt een actieve rol in het offerteproces, als schrijver of reviewer. Daarnaast draagt ideeën aan die bijdragen aan de winnende offerte.
 • Na afloop draag jij zorg voor het digitale archief met winnende offerte teksten, referenties en prestaties, zodat deze in de toekomst makkelijk vindbaar zijn.

Naast het werk als Young Tender Professional (90% van je werktijd) volg je het Cinfield Talentprogram (10% van je werktijd). In het Talentprogram word je persoonlijk gecoacht en begeleidt, volg je trainingen en loop je mee met ervaren Tender Professionals. Daarnaast leer je van en met andere Talenten tijdens workshops en intervisies. Dit is de kick-start van jouw carrière als Tender Professional!

Tijdens jouw ontwikkeling als Tender Professional ontdek je welk carrière pad het beste bij je past. Heb je bijvoorbeeld sterke projectmanagement-skills en ben je goed in strategisch denken? Of heb je juist talent voor het stellen van de juiste vragen om de kern van het antwoord boven tafel te krijgen? En vind je het leuk om oplossingen te vertalen naar aantrekkelijke en overtuigende teksten? Wij begeleiden je in deze keuzes en passen onderdelen van Talentprogram op aan op jouw wensen!


Wie ben jij?

Zoek je een unieke functie waarin je de organisatie uitdaagt zich te onderscheiden en bijdraagt aan het realiseren van de doelstellingen van de klant? En word je enthousiast van werken in projecten en commerciële kansen? Mooi! Er is namelijk geen specifieke studierichting of werkervaring vereist om Young Tender Professional te worden. Wel verwachten we dat je een HBO of WO diploma op zak hebt en jezelf herkent in de volgende punten:

 • Je hebt 1 tot 3 jaar werkervaring (bij voorkeur in een commerciële B2B organisatie).
 • Je bent oprecht geïnteresseerd in het sluiten van grote deals en projectmanagement. Niet alleen het een, niet alleen het ander, maar juist die combinatie.
 • Je bent kritisch en durft jezelf en anderen een spiegel voor te houden.
 • Je bent analytisch sterk en een doorbijter die gaat voor winst en geen genoegen neemt met een de tweede plaats.

Wij bieden jou

Naast een unieke functie in wereld van strategische deals met uitgebreide carrièremogelijkheden, brengt deze baan jou:

 • 3 jaar ervaring in 1 door het volgen van het Cinfield Talentprogram met om de week personal coaching, min. 5 trainingen gericht op professionele en persoonlijke ontwikkeling, expertstages, intervisies en workshops.
 • Bruto maandsalaris tussen €2.200,- en €2.400,- (o.b.v. 40 uur) afhankelijk van jouw ervaring en opleiding. Jaarlijks 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen.
 • Een laptop, mobiele telefoon en een mobiliteitskaart waarmee je gratis reist met het openbaar vervoer, ov fiets en deelauto.

Meer weten?

Wil je meer weten over Cinfield of deze vacature? Neem contact op via: 088 234 760 00 of mail. Direct sollicteren mag natuurlijk ook!

Sollicitatieformulier

 • Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx.
 • Door je akkoord te geven, geef je expliciet toestemming om jouw persoonsgegevens op te slaan en te gebruiken.