Vacature: New Tender Talent

19 september 2019 | 32-40 uur | Utrecht

Heb jij de drive van een sterrenchef?

Wil jij weten hoe organisaties belangrijke deals winnen? Vergelijk het met werken in de keuken van een sterrenrestaurant. In korte tijd werk je met het team toe naar hét perfecte gerecht dat alle verwachtingen van de gast overtreft en bekroond wordt met de befaamde Michelinster. Dat is de kick van tendermanagement, die smaakt naar meer!

Zie jij jezelf in een functie waarin je actief betrokken bent bij het winnen van deze belangrijke deals? Houd je van ‘de rush’ van het werken aan projecten met uitdagende vraagstukken en strakke deadlines? Dat is tendermanagement.

Wil jij onderdeel zijn van dat sterrenteam dat gaat voor die ster? Als New Tender Talent heb jij een belangrijke rol in de ontwikkeling van onderscheidende strategie en de winnende offerte. Daarnaast ontwikkel jij jezelf tot Tender Professional. Als New Tender Talent ben je al lerend aan het werk en heb je na een jaar ervaring voor drie. Het begin van jouw carrière in het unieke en uitdagende vak van deal- en tendermanagement.

Vraag je je nog steeds af wat je nu gaat doen? Lees dan de blog van onze collega Anouk die beschrijft hoe het werken als tendermanager er uit ziet.

Wij zijn Cinfield!

Cinfielders unite!

Cinfield is koploper in deal- en tendermanagement. Wij helpen organisaties bij het winnen van belangrijke deals. Dit doen we door het vergroten van het succes van organisaties in formele salestrajecten; ook wel tenders of aanbestedingen genoemd. Wij adviseren, detacheren en ontwikkelen op gebied van deal- en tendermanagement.

We zijn doortastend en analytisch, hebben een frisse kijk op de wereld en zijn gedreven om deals te winnen. Van het verhuizen van de kunstschatten in Paleis het Loo, de catering op Schiphol, de renovatie van het hoofdkantoor van een bekende bank, bloemen voor de Belastingdienst tot het versterken van de Afsluitdijk. Energie krijgen we krijgen van het werken aan de afwisselende projecten bij onze opdrachtgevers. Hoe vergroot je de win-kans voorafgaand aan de tender? Wie zijn belangrijke stakeholders en hoe manage je ze? En hoe bepaal je de winstrategie? Uitdagende vraagstukken waar we graag met elkaar over brainstormen. Deals winnen samen met onze opdrachtgevers en impact maken op het commercieel succes van organisaties. Dat is waar wij blij van worden! Lees ook onze blogs

Wat ga je doen?

Als New Tender Talent ben je werkzaam op de tenderafdeling van een organisatie die past bij jouw interesses en ambities. De tenderafdeling is verbonden aan de sales afdeling en werkt nauw samen met de experts in de operatie, je werkt dus veel samen met verschillende collega’s. Je werkt mee aan (vaak grote en strategische) belangrijke deals voor de organisatie. Je ondersteunt de tendermanagers en -writers voorbereidend op, tijdens en na afloop van tenders door:

 • Het in de gaten houden wanneer belangrijke tenders worden publiceert en het maken van klant-, markt- en concurrentieanalyses.
 • Het invullen en klaarzetten van offertedocumenten en het inplannen van afspraken tijdens de tender. Samen met het team voer je brainstormsessies uit om te komen tot de winnende strategie. Daarnaast behoud je het overzicht en bewaak je de voortgang van het proces. Je schrijft mee aan de offerte of hebt rol als reviewer en draagt ideeën aan om te komen tot de winnende offerte.
 • Wanneer er na de offerte nog een presentatie of pitch plaatsvindt ondersteun jij de sales- of accountmanager met de voorbereiding. Na afloop van de tender draag jij zorg voor het digitale archief met offerte teksten, referenties en presentaties, zodat deze in de toekomst makkelijk vindbaar zijn.

Naast jouw werkzaamheden op de tenderafdeling (90% van je werktijd) volg je het Cinfield Talentprogram (10% van je werktijd). In het Talentprogram word je persoonlijk gecoacht en begeleid, volg je trainingen en loop je mee met ervaren Tender Professionals. Daarnaast leer je van en met andere Talenten tijdens workshops en intervisies. Dit is de kick-start van jouw carrière als Tender Professional!

 

Wie ben jij?

Klinkt de job als New Tender Talent als een uitdaging waar je jouw tanden in wil zetten? Zoek je een unieke functie waarin je de organisatie uitdaagt zich te onderscheiden én bijdraagt aan het commercieel succes? Mooi! Wij zoeken talenten die enthousiast worden van commerciële kansen en projectmanagement. Er is geen specifieke studierichting vereist om New Tender Talent te worden. Wel verwachten we dat je een HBO of WO diploma op zak hebt en jezelf herkent in de volgende punten:

 • Je hebt 0 tot 2 jaar werkervaring.
 • Je bent oprecht geïnteresseerd in het sluiten van grote deals en projectmanagement. Niet alleen het een, niet alleen het ander, maar juist die combinatie.
 • Je bent kritisch en durft jezelf en anderen een spiegel voor te houden.
 • Je bent analytisch sterk en een doorbijter die gaat voor winst en geen genoegen neemt met een de tweede plaats.

Wij bieden jou

Naast een ritje in de stroomversnelling die ‘ontwikkeling’ heet, brengt deze baan jou:

 • Een unieke starters-functie in de wereld van strategische deals met uitgebreide carrièremogelijkheden.
 • 3 jaar ervaring in 1 jaar door middel van het Cinfield Talentprogram met om de week personal coaching, min. 5 trainingen gericht op professionele en persoonlijke ontwikkeling, expertstages, intervisies en workshops.
 • Bruto maandsalaris tussen €2.200,- en €2.400,- (o.b.v. 40 uur) afhankelijk van je ervaring en opleiding. Jaarlijks 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen.
 • Een laptop, mobiele telefoon en een mobiliteitskaart waarmee je gratis reist met het openbaar vervoer, ov fiets en deelauto.  

 

Meer weten?

Wil je meer weten over Cinfield of deze vacature? Neem contact op via: 088 234 760 00 of mail. Direct sollicteren mag natuurlijk ook!

Sollicitatieformulier

 • Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx.
 • Door je akkoord te geven, geef je expliciet toestemming om jouw persoonsgegevens op te slaan en te gebruiken.