Vacature: nieuwsgierige en analytische projectmanager
12 september 2018 Anouk van Klink

Vacature: nieuwsgierige en analytische projectmanager

Nieuwsgierig, analytisch en een frisse kijk op de wereld.
Impact maken op het commercieel resultaat van onze opdrachtgevers en continu werken aan persoonlijke groei door een inkijk in een diversiteit aan organisaties en projecten. Dat is werken bij Cinfield.

Cinfield is een dynamische en groeiende adviesorganisatie. De werksfeer is informeel en we hechten veel waarde aan verantwoordelijkheid en collegialiteit. Je krijgt de ruimte om je verder te ontwikkelen als expert met uitdagende opdrachten, opleidingen en onze maandelijkse intervisies. Je werkt samen met specialisten op het vlak van project- en tendermanagement, propositieontwikkeling, redactie, trainingen en strategieontwikkeling.

Wat wij doen:

Cinfield helpt organisaties bij het winnen en managen van contracten. Met een team van 4 medewerkers en 7 ervaren associates richten wij ons op het vergroten van succes in formele salestrajecten; ook wel tenders genoemd. Daarnaast stimuleren we business development en adviseren we bij het doelgericht managen van gewonnen contracten. Dat doen we door middel van advies, detachering en training.

Wie ben jij?

Een analytische en nieuwsgierige aanpakker! Je vindt het leuk om te werken bij verschillende (commerciële) organisaties en te schakelen tussen projecten en branches. Je durft de opdrachtgever op een positieve manier een spiegel voor te houden en doet onderscheidende voorstellen die bijdragen aan commercieel succes. Ervaring in bid- of tendermanagement is een pré maar zeker geen must! Door jouw inzet waait er een frisse wind en help je de opdrachtgever anders naar zijn klanten en hun vragen kijken. Je herkent jezelf in de volgende kenmerken:

 • Analytisch
 • Oplossingsgericht
 • In staat te reflecteren
 • Daadkrachtig
 • Zelf startend en zelfstandig

Wat jij gaat doen:

Als interim adviseur doe je in korte tijd doe je veel commerciële werkervaring op en werk je aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dat komt omdat je werkzaam bent bij diverse opdrachtgevers in verschillende branches. Je komt in dienst bij Cinfield en doorloopt een intensief inwerktraject en volgt onze trainingen. Na 3 maanden ben je in staat om zelfstandig adviesopdrachten uit te voeren.

Jouw doel als interim adviseur tendermanagement is onze opdrachtgevers adviseren en ondersteunen bij het winnen van contracten en behalen van de commerciële doelstellingen. Afhankelijk van de behoefte van de opdrachtgever en jouw talenten richt jij je op het optimaliseren van de commerciële processen, het begeleiden en schrijven van tenders of de ontwikkeling van de commerciële strategie. Als adviseur tendermanagement:

 • Ben jij de specialist die ingezet wordt op belangrijke tendertrajecten; must-wins. Jij maakt een analyse van de vraag en leest met een scherpe blik mee op de offerte, de review. Jouw frisse kijk helpt de opdrachtgever om het vraagstuk helder te krijgen en cruciale aspecten niet over het hoofd te zien. Deze input gebruikt de opdrachtgever bij het schrijven van de winnende aanbieding.
 • Ben jij de onderzoeker die de opdrachtgever helpt bij de voorbereiding op een tender en de ontwikkeling van de winnende propositie. Dat doe je op basis van uitgebreide markt-, organisatie en stakeholder analysevan de tenderende organisatie. Op basis onderzoek en analyses lever je relevante informatie voor een onderscheidende propositie die aansluit op de doelstellingen. Daarnaast stel je een actielijst op met vervolgstappen voor de opdrachtgever. Jouw voorbereidende werkzaamheden en de doelgerichte vervolgstappen van de opdrachtgever dragen bij aan een efficiënt tenderproces en verhoogde win-kans.
 • Ben jij de interim tendermanager en maakt onderdeel uit van het tenderteam voor een of meerdere tenders. In deze rol houd jij het proces en de planning nauwlettend in te gaten en weet je op tijd te signaleren en bij te sturen. Je daagt de opdrachtgever uit op zijn onderscheidend vermogen en het ontwikkelen van een oplossing die aansluit op de doelen van de klant. Jij bent de verbindende en motiverende factor tussen de verschillende afdelingen die betrokken zijn bij de tender. Daarnaast werk je aan de doorontwikkeling van tendermanagement. Dit doe je door bijvoorbeeld het ontwikkelen van een werkwijze voorafgaand aan een tender (de pre-tender fase), het creëren van een bibliotheek met winnende offerte teksten of het opstellen van een tender forecast. Je zorgt daarmee niet alleen voor een efficiënt proces maar brengt de kwaliteit van de offertes naar een hoger niveau. Je wordt hierin ondersteund met door Cinfield ontwikkelde processen en tools.

Wat wij van je vragen:

 • Het vermogen conceptueel te denken en het grote te plaatje te zien;
 • Affiniteit met projectmatig werken;
 • Enige ervaring met het (bege)leiden van projecten en voorzitten van werkbesprekingen of brainstormsessies;
 • Efficiënte manier van denken en werken;
 • De vaardigheid om met verschillende doelgroepen te communiceren.
 • Werkervaring in een commerciële functie (minimaal 2 jaar);
 • HBO werk- en denkniveau;

Wat wij bieden:

Als adviseur tendermanagement ontvang je een marktconform salaris op basis van je ervaring. Daarnaast heb je 25 vakantiedagen op basis van fulltime inzetbaarheid (40 uur) en een heel interessante bonusregeling. Een goede leaseauto behoord tot de mogelijkheden.

Ben je geïnteresseerd?

Ben je enthousiast na het lezen van deze vacature? En past deze functie bij jouw ambitie om een volgende stap te maken in je carrière? Of weet je dat nog niet zeker en wil je eens van gedachte wisselen? Wij drinken graag een kop koffie met je!

Voor meer informatie, vragen en sollicitaties bel, WhatsApp, mail met Anouk via 06 19 26 68 51 of anouk.vanklink@cinfield.nl