Sjors Apeldoorn nieuwe juridisch expert Cinfield
02 januari 2018 Isabelle Kooderings Clémens

Sjors Apeldoorn nieuwe juridisch expert Cinfield

Sjors ApeldoornAanbestedingsjurist Sjors Apeldoorn sluit zich per 1 januari als associate aan bij Cinfield. Dankzij de samenwerking kan Cinfield de specifieke expertise van Sjors benutten, terwijl Sjors in zijn projecten en bij zijn opdrachtgevers kan terugvallen op de experts en mankracht die Cinfield biedt.

Waarom heb je besloten met Cinfield samen te werken?

“In juni 2017 heb ik mijn bedrijf Value-TMC opgericht. Ik wist al meteen enkele mooie opdrachtgevers aan mij te binden. Deze prachtstart gaf me veel vertrouwen, maar het maakte me ook bewust van de verantwoordelijkheden die daaraan verbonden zijn. Je eerste zorg in de startfase is namelijk: hoe kom ik aan opdrachten? Maar als je vrijwel direct veel belangrijk werk voor je opdrachtgevers mag uitvoeren, wil je hun ook continuïteit en kwaliteit bieden. Je kunt immers een keer ziek worden of zoveel werk hebben, dat je geen of onvoldoende zorg aan jouw opdrachtgevers kan besteden.

Dit is voor mij een onacceptabele situatie. Mede daarom wilde ik een samenwerking aangaan met een professionele club van aanbestedingsspecialisten, die er voor mijn opdrachtgevers kan zijn, als mij dat niet lukt. Cinfield biedt de expertise en professionaliteit die ik zelf ook nastreef. Elk van de Cinfield-collega’s vertrouw ik met hun specifieke expertise de zorg voor mijn opdrachtgevers toe, net zoals ze mij daar in vertrouwen voor hun opdrachtgevers.”

Wat trekt je aan in de samenwerking?

“Bij de eerste kennismaking met Rick en Alex bespeurde ik meteen eenzelfde professionele en gedreven instelling. Toen ik later met de andere Cinfield-collega’s sprak, werd dit gevoel alleen maar versterkt. Op de Shared Expertise Meeting in november bleek bovendien dat Cinfield in staat is de kern van aanbestedingsprocedures ragfijn te ontleden en de belangen van inkopers en verkopers goed te begrijpen. Tel daarbij op dat elk van de Cinfield-professionals vanuit zijn eigen achtergrond en expertise van meerwaarde is voor elke klant en je hebt een winnende combinatie.”

Wat deed je hiervoor?

Al tijdens mijn rechtenstudie begon ik in 2006 als Advocaat Vastgoedrecht. De rechtsgebieden waar ik oorspronkelijk op adviseerde waren Bestuursrecht en Verbintenissenrecht. Al snel werd ik geschoold op het gebied van Aanbestedingsrecht. Dit rechtsgebied kreeg mij volledig in haar macht door de diversiteit van de materie en ook de snelheid van de procedures. Geen drie jaar procederen, maar binnen een maand naar de rechter en binnen twee maanden een uitspraak.

Uiteindelijk was ik ruim 6,5 jaar als advocaat actief met de meest diverse aanbestedingsprocedures, schreef ik aanbestedingsbeleid voor organisaties, gaf ik lezingen, voltooide ik de Grotius-opleiding Nederlands en Europees Aanbestedingsrecht en adviseerde ik overheidsinstanties en verkopende partijen over hun rechtspositie.

De advocatuur vond ik zeer interessant, maar het was voor mij onvoldoende bevredigend, omdat ik vaak pas op het laatste moment het tij voor partijen mocht keren. Ik wilde eerder bij het in-/verkoopproces betrokken zijn en mij meer verdiepen in de aanbestedingspraktijk. Toen de kans zich voordeed, besloot ik als sales & tendermanager te werken voor een grote landelijke personenvervoerder. Hier maakte ik kennis met de praktijk van het commercieel overtuigen, leerde ik diepgaan om winnende offertes te creëren en droeg ik bij aan het management door transparante managementrapportages te introduceren.

Na 3,5 jaar leverde me dit een ‘transfer’ op naar een van de grootste afvalverwerkings- en recyclingbedrijven van Europa, waar ik als manager van het tenderbureau verantwoordelijk werd voor de aanbestedingsomzet in Nederland. Ik heb daar in een jaar met mijn team op ruim 100 aanbestedingen en tenders ingeschreven, waarbij we ruim 45% van de totaal te winnen omzetwaarde wisten te winnen. Het was een zeer leerzaam jaar, dat mij in staat stelde om vanaf juni 2017 mijn eigen bedrijf Value-TMC succesvol in de markt te zetten.”

Wat is de specialiteit van Sjors? Waarmee vul hij het team aan?

Alexander Reuvers: “De specialiteit van Sjors is zijn brede expertise. Die is gebaseerd op vijf kennispijlers: Juridisch, Commercieel, Management, Training en Beleid. Op elk van deze gebieden heeft hij diepgewortelde expertise door zijn opleiding en professionele carrière. Cinfield waardeert elk van deze pijlers, omdat hij daarmee zowel inkopers als verkopers van dienst is. De meerwaarde van Sjors voor Cinfield zit echter met name in zijn juridische kennis en ervaring met Best Value.”

Rick Uringa: “We willen met Sjors een langdurige succesvolle samenwerking aangaan. Ik vertrouw erop dat we elkaar versterken met onze kennis en ervaring en zo altijd de beste kwaliteit kunnen garanderen voor onze opdrachtgevers. Verder ben ik blij dat Sjors deel gaat uitmaken van het Cinfield-team. Ik weet zeker dat Cinfield samen met hem en alle andere associates met veel plezier grote successen gaat behalen.”