Training Optimaal Tenderproces
12 maart 2019 | 09:00 - 17:00

Training Optimaal Tenderproces

Inschrijven op aanbestedingen en tenders vraagt om een projectmatige aanpak. De praktijk leert echter dat een deel van de verkooporganisatie (lees: account- en salesmanagers, delivery managers) tendermanagement “erbij” doen, en dat het project vaak gepaard gaat met stress en verschil in verwachtingen. Hoe manage je succesvol tenders?

Een eenduidig proces en heldere rolverdeling zijn essentieel voor een succesvol tenderproject. Ten behoeve van een effectief acquisitie- en offerteproces organiseert Cinfield de training Optimaal Tenderproces. Deze training is gebaseerd op de succesvolle incompany trainingen en workshops rondom procesoptimalisatie bij onze opdrachtgevers.

De training heeft als doel om de deelnemers handvatten te geven voor een succesvol tenderproject. Zodat de energie gericht is op winnen in plaats van bijsturen. We staan daarbij stil bij: de hoofdstappen in het proces, de rollen in het tenderteam en de logische verantwoordelijkheden en bevoegdheden binnen het team. We gebruiken hierbij de RASCI-methode. Deze training richt zich op zowel de acquisitie- als de offertefase.

Programma

De training Optimaal Tenderproces bestaat uit een interactieve dag met korte individuele- en groepsworkshops. De theorie wordt uitgelegd aan de hand van voorbeelden uit de praktijk waardoor het voor alle deelnemers herkenbaar is. De volgende onderwerpen komen tijdens de training aan bod:

  • Inrichting van jouw optimale tenderproces
  • Vaststellen (hoofd)activiteiten voorafgaand en tijdens het tenderproces
  • In kaart brengen van cruciale besluitmomenten in het tenderproces
  • Vaststellen van rollen en verantwoordelijkheden in het tenderproces
  • Toepassen van RASCI

Doelgroep

Deze basistraining is bedoeld voor bid- en tendermanagers, tenderstrategen, EMVI-schrijvers en proposal managers die willen weten hoe zij hun tenderproces optimaal kunnen inrichten. Deze training is ook geschikt wanneer je het proces binnen jouw organisatie wenst te optimaliseren.

Praktische informatie

Duur: 9:00 – 17:00 uur
Locatie: HNK Utrecht CS, Arthur van Schendelstraat 650, 3511 MJ Utrecht
Kosten: € 795,- excl. btw (inclusief documentatie en catering)

Is het aanmeldformulier hieronder niet zichtbaar? Klik dan hier om je aan te melden.

Aanbevelingen

In 2018 is de incompany training Optimaal tenderproces gemiddeld beoordeeld met een 8!

Inschrijfformulier Optimaal Tenderproces

  • Aanvullende informatie ten behoeve van facturatie