Inkoop voor verkopers en tendermanagers
21 maart 2019 | 09:00 - 17:00

Inkoop voor verkopers en tendermanagers

Ben jij partner of leverancier? En manage jij het contract of de relatie? En welke rol speelt de inkoper in het voorbereiden van de aanbesteding of tender? Allemaal vragen die relevant zijn om beter te begrijpen hoe inkoop werkt. En bovenal hoe jij jouw kansen beter kan inschatten en beïnvloeden.

Cinfield verzorgt een training waarbij je als tendermanager of accountmanager/verkoper inzicht krijgt in de wijze waarop inkoop georganiseerd is. Met deze inzichten begrijp je beter hoe een aanbesteding of tender tot stand komt en hoe jij je eigen positie kan versterken in het door inkoop bepaalde speelveld.

Programma

De training van een dag bevat interactieve werkvormen waarbij individuele opdrachten afgewisseld worden met korte groepsworkshops. Tijdens de training wordt ingegaan op situaties en die relevant zijn voor de groep deelnemers. Er wordt gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden waardoor het voor alle deelnemers begrijpelijk en herkenbaar is. Onderwerpen die tijdens de training aan bod komen zijn:

  • Organisatie van inkoop
  • De rol van de (externe) inkoper
  • Inkoopmodellen, inkoopproces en inkoopniveaus
  • Verschil tussen partnership en leverancier
  • Inzicht in inkoopstrategieën
  • Inzicht in de verschillen tussen publieke en private organisaties
  • Stakeholderanalyse
  • Hoe pas je als leverancier contractmanagement toe?

Het resultaat is dat jij beter begrip hebt hoe het inkoopproces werkt en waar je invloed kan uitoefenen op het proces en het resultaat. Daarbij wordt er zowel aandacht besteed aan bestaande als potentiële opdrachtgevers.

Doelgroep

Deze verdiepende training is bedoeld voor bid- en tendermanagers, tenderstrategen, EMVI-schrijvers, proposal managers, sales- en accountmanagers die een beter begrip willen krijgen van het inkoopproces en de elementen waar zij invloed op kunnen uitoefenen. Deze training is gericht op deelnemers die eerder aan aanbestedingen hebben meegedaan.

Praktische informatie

Duur: 9:00 – 17:00 uur
Locatie: HNK Utrecht CS, Arthur van Schendelstraat 650, 3511 MJ Utrecht
Kosten: € 795,- excl. btw (inclusief documentatie en catering)

Aanbevelingen

In 2018 is de training Inkoop voor verkopers en tendermanagers gemiddeld beoordeeld met een 9! De trainer Rick Uringa scoort op alle onderdelen: deskundigheid, klanttevredenheid en bereikte resultaat tevens een 9.

 ‘Rick is heel toegankelijk en pakt goed de kern uit alle vragen die er gesteld worden’ Lotte van Diesen – Labourlink

‘Erg positief, nuttige inzichten en goede combinatie tussen theorie en praktijkcases’ Max Pohle – KPN

Is het aanmeldformulier hieronder niet zichtbaar? Klik dan hier om je aan te melden.

Aanmelden