Opleiding Best Value B
05 juni 2019 | 09:00 - 17:00

Opleiding Best Value B

Als Tender Professional is het essentieel de principes van Best Value te begrijpen en doorgronden. Het brengt je begrip van de waarde en belang van concrete doelstellingen. Het draagt bij aan effectief risico management en laat je nadenken over logische keuzes en oplossingen.

De filosofie van Best Value komt in toenemende mate terug in tenders, zowel in de publieke als private sector. De aanpak zorgt  voor een zo efficiënt en effectief mogelijk inkooptraject dat gebaseerd is op expertkennis, logische keuzes en transparantie. Naast dat Best Value Procurement in steeds meer verschillende branches wordt toegepast bevatten steeds meer aanbestedingen kenmerken of onderdelen van de Best Value aanpak. Denk daarbij aan het onderbouwen van een aanpak of oplossing met prestatie informatie en interviews of presentaties met en door operationeel uitvoerende. Begrip en kennis van de Best Value principes zijn een must om succesvol in te schrijven op deze tenders.

Cinfield organiseert de Best Value B opleiding  in samenwerking met Van Hes Projectmanagement.

Programma

Het doel van het programma is het leren begrijpen en kunnen toepassen van de filosofie van Best Value, en de betekenis hiervan voor je eigen handelen en jouw tenderactiviteiten.

Tijdens deze tweedaagse, interactieve training worden zowel de principes van Best Value als het Best Value proces op interactieve wijze behandeld. Je gaat in kleine groepjes aan de slag met de verschillende fasen van het Best Value proces: voorbereiding, selectie, concretisering en uitvoering. Speciaal voor deze training heeft Van Hes Projectmanagement het Best Value spel ontwikkeld, wat op een ontspannen wijze test wat je al opgedane kennis van Best Value is.

Dag 1

 • Wat is Best Value?
 • Het proces van Best Value, inclusief het oefenen met een relevante case
 • Voorbereiden. Welke informatie heb je nodig en hoe formuleer je goede projectdoelstellingen?
 • Het maken van een goede inschrijving en wat zijn nu eigenlijk metrics of verifieerbare prestatie informatie? Wijze van beoordelen van de kwalitatieve documenten en de interviews
 • Wat is ‘dominante informatie’?
 • Oefening middels het Best Value spel

Dag 2

 • Verdieping op het gedachtegoed en wat dit betekent voor:
  • de omgang met elkaar,
  • inrichten van bidproces,
  • inrichten van organisatie
 • Vervolg van het Best Value-proces, inclusief het oefenen met een case.
 • De concretiseringsfase: wat is hierin belangrijk en wat zijn succesfactoren?

De training wordt afgesloten met het uitreiken van het Best Value B-Certificaat, onder licentie van Best Value Europe.

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor Bid- en Tendermanagers, Tenderstrategen, Dealmakers en Proposalmanagers die zichzelf verder willen ontwikkelen als Professional. Deze opleiding is ook geschikt voor Commerciële directeuren en Commercieel managers die groei door het winnen van aanbestedingen en tenders al ambitie.

Trainer: Susan van Hes

Susan van Hes is inmiddels ruim 6 jaar actief bezig met Best Value, is betrokken (geweest) bij meer dan 60 Best Value trajecten. Susan heeft zich naast het Best Value proces met name toegelegd op het toelichten en toepassen van het gedachtegoed achter Best Value en wat dat betekent voor houding en gedrag van een ieder in (Best Value) projecten. Susan coacht projectteams en Best Value adviseurs in Best Value en houding en gedrag.

Praktische informatie

Duur: 2 dagen van 9:00 – 17:00 uur (5 en 6 juni 2019)
Locatie: HNK Utrecht CS, Arthur van Schendelstraat 650, 3511 MJ Utrecht
Kosten: € 1500,- excl. btw (inclusief reader en certificaat en catering)

Is het aanmeldformulier hieronder niet zichtbaar? Klik dan hier om je aan te melden.

Aanmelden

Inschrijfformulier Best Value B opleiding

 • Aanvullende informatie ten behoeve van facturatie