Mini wil nieuwe politievoertuigen leveren
27 januari 2017 Marcel Otto

Mini wil nieuwe politievoertuigen leveren

De aanbesteding voor nieuwe politievoertuigen kan op grote belangstelling rekenen van voorname autofabrikanten. Onder meer BMW, Mercedes, Opel en Mini hopen de huidige Volkswagen Touran te mogen vervangen. Dat meldden De Telegraaf en het FD onlangs.

Vooral de interesse van Mini is opvallend. Het merk zou met de Countryman willen meedingen naar de opdracht om 2300 nieuwe surveillancewagens te produceren. Die productie zou dan moeten plaatsvinden bij VDL Nedcar in Born. Dat bedrijf heeft volgens De Telegraaf in het geheim inmiddels een prototype vervaardigd.

Aanbesteding politievoertuigen vertraagd

BMW zou meedoen met model 2 Gran Tourer, Opel met de Zafira en Mercedes doet mee met een model uit de B-klasse, aldus het FD. Ook Peugeot zou interesse hebben.

De aanbesteding van in totaal elfduizend politievoertuigen is vertraagd en waarschijnlijk pas in de zomer afgerond. De huidige leverancier, importeur van onder andere Volkswagens Pon Holding, won in 2009 de aanbesteding. De nieuwe aanbesteding is opgedeeld in percelen. Meerdere kandidaten maken dus kans een opdracht te winnen.